Gazta idortu eta kontserbatzeko moduak

Gazta idortu eta kontserbatzeko moduak Gazta-zimitza egurrezkoa izaten zen. Beheko aldean gazura ateratzeko zuloak izaten zituen. Idortu egiten zuten ondoren. Beste baserri batean, kutxa baten barnean, ogi pikor artean, jartzen zuten gazta kontserbatzeko. Orduko gaztei begi gehiago ateratzen zitzaizkiela dio, baita gehiago izorratu ere. Esaera bat esaten du: "Hamaika lagunek hamaika aho, gazta goizean hasi eta arratsean akabo".

Hizlaria(k): Fermin Zelaieta Lastiri (1939)
Herria: ()

Gazta-zimitza egurrezkoa izaten zen. Beheko aldean gazura ateratzeko zuloak izaten zituen. Idortu egiten zuten ondoren. Beste baserri batean, kutxa baten barnean, ogi pikor artean, jartzen zuten gazta kontserbatzeko. Orduko gaztei begi gehiago ateratzen zitzaizkiela dio, baita gehiago izorratu ere. Esaera bat esaten du: "Hamaika lagunek hamaika aho, gazta goizean hasi eta arratsean akabo".

Bideo gehiago

Eusko Jaularitza